Διατροφή και εμμηνόπαυση
22 Αυγούστου 2017
Γνωστική έκπτωση στην 3η ηλικία: Τι είναι; Αντιμετωπίζεται;
15 Σεπτεμβρίου 2017
Show all

Σερβιτόροι με άνοια σε εστιατόριο της Ιαπωνίας!

Πολλές φορές σταθήκαμε με αμηχανία μπροστά στον κατάλογο ενός εστιατορίου μην μπορώντας να αποφασίσουμε τι να παραγγείλουμε. Στην Ιαπωνία, όμως, άνοιξε πρόσφατα ένα εστιατόριο, όπου δε θα σας απασχολούσε αυτό το ερώτημα, αφού πιθανώς δε θα λαμβάνατε ούτως ή άλλως αυτό που θα είχατε παραγγείλει! Λέγεται «Restaurant of order mistakes» ή αλλιώς «το εστιατόριο με τις λανθασμένες παραγγελίες» και προσλαμβάνει μόνο σερβιτόρους με…άνοια.

Είναι πολύ πιθανό το προσωπικό να κάνει λάθος στην παραγγελία σας. Το να γνωρίζετε, όμως, από την αρχή το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των σερβιτόρων θα σας βοηθήσει να μην εστιάσετε σ΄αυτό, να κατανοήσετε καλύτερα την ασθένεια της άνοιας και να αλλάξετε αντίληψη για τους ανοϊκούς ανθρώπους. Το εγχείρημα έχει σκοπό να δείξει στον κόσμο ότι οι πάσχοντες από άνοια μπορούν να συνεχίσουν να είναι λειτουργικά μέλη της κοινωνίας. Επισκέπτες του εστιατορίου περιγράφουν μια φιλική ατμόσφαιρα με χαμογελαστούς σερβιτόρους.

Το «εστιατόριο με τις λανθασμένες παραγγελίες» έχει επαγγελματίες μάγειρες και οι διοργανωτές του είναι άνθρωποι, που εργάζονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σε διαφημιστικά γραφεία κλπ. Στο εστιατόριο όλοι εργάζονται ως εθελοντές χωρίς κέρδος με μοναδικό σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ασθένεια της άνοιας. Λειτούργησε δοκιμαστικά από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2017 και σκοπεύει να ξαναλειτουργήσει τον Σεπτέμβριο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ.

 

Ελένη Σακελλάρη

 

Image credits: news.yahoo.co