Όλα για την Τρίτη Ηλικία
info@gernaoallios.gr

Η σύγχρονη γιαγιά εκπαιδεύεται!

Η πολυπλοκότητα της εποχής μας έχει καταστήσει αναγκαία την παρουσία της γιαγιάς σε πολλές ελληνικές οικογένειες: οι εργαζόμενοι γονείς απουσιάζουν μεγάλο μέρος της ημέρας και, έτσι, η γιαγιά αναλαμβάνει να περνάει πολλές ώρες με τα εγγόνια στο σπίτι, στο πάρκο και στα δρομολόγια από και προς το σχολείο ή τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Ο χρόνος, λοιπόν, που αφιερώνει στην ανατροφή των εγγονιών, καθιστά τον ρόλο της καίριο και σημαντικό.

Ωστόσο, λόγω των αλλαγών στη δυναμική της οικογένειας, είναι πια απαραίτητο η αμέριστη αγάπη που προσφέρει μια γιαγιά να εμπλουτίζεται με νέες γνώσεις και νέες δεξιότητες. Το να έχει τη δυνατότητα η σημερινή γιαγιά να ενημερώνεται για τις σύγχρονες αρχές της ψυχολογίας και να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα, που ανακύπτουν,  είναι μείζονος σημασίας τόσο για το παιδί και τους γονείς, όσο και για την ίδια, γιατί, έτσι, διευκολύνεται η μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία και διατηρούνται ομαλές οι σχέσεις.

Αυτό το κενό στην ενημέρωση των γιαγιάδων έρχεται να καλύψει το πρόγραμμα «Παιδιά του Σήμερα Ηγέτες του Αύριο» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που, σε συνεργασία με το Κέντρο Διασύνδεσης Έρευνας και Κοινωνικής Πράξης, αποφάσισε να διοργανώσει στη Θεσσαλονίκη σεμινάρια για γιαγιάδες με θέμα:

Του παιδιού μου το παιδί: η σύγχρονη γιαγιά και ο ρόλος της

Τα θέματα, που θα αναπτυχθούν στα σεμινάρια, θα είναι τα ακόλουθα:

  • Σύγχρονες αρχές της ψυχολογίας για την ανατροφή των παιδιών
  • Δεξιότητες επικοινωνίας ανάμεσα στο τρίπτυχο γιαγιά-μαμά-παιδί
  • Επίλυση συγκρούσεων
  • Βάζοντας όρια και καλλιεργώντας ισότιμες σχέσεις
  • Εκπαίδευση στις τεχνικές της «αφηγηματικής συμβουλευτικής»: Ένα πολύτιμο εργαλείο εκπαίδευσης και ανατροφής παιδιών, που χρησιμοποιεί τις εμπειρίες και αναμνήσεις της ζωής των γιαγιάδων.

Οι συναντήσεις θα διαρκέσουν από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Μάιο του 2018 και θα γίνονται κάθε Τετάρτη, 17:00-18:30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το δε κόστος συμμετοχής θα είναι 25 ευρώ/συνάντηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2310891308 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Λίγα λόγια για μας

«Γερνάω αλλιώς» δε σημαίνει δε γερνάω.
Σημαίνει γερνάω με επίγνωση και αξιοπρέπεια.
Σημαίνει ότι την πείρα και τη σοφία της ζωής δεν τις εγκλωβίζω σε αναμνήσεις, αλλά τις μετουσιώνω σε δράση, στωικότητα, όνειρα, υπομονή, δημιουργία.

Διαβάστε περισσότερα