Όλα για την Τρίτη Ηλικία
info@gernaoallios.gr

Ρωσία: Πρακτορείο μοντέλων για ηλικιωμένους!

Πρόκειται για το μοναδικό πρακτορείο μοντέλων στη Ρωσία, που απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 45 ετών. Ωστόσο, σχεδόν όλα τα μοντέλα του είναι από 60 έως 85 ετών! Το Oldyshka ιδρύθηκε στη Μόσχα από τον νεαρό φωτογράφο Igor Gavar. Στη γενέτειρά του, το σιβηρικό Omsk, συνήθιζε να φωτογραφίζει συνταξιούχους στους δρόμους.

Σε μια εποχή, που αποθεώνει τα νιάτα και οι άνθρωποι «παλεύουν» να διατηρήσουν τη δική τους νεότητα, έρχεται το εν λόγω πρακτορείο να ανατρέψει την εικόνα, που έχουμε όλοι μας για τα αψεγάδιαστα μοντέλα. Άνθρωποι γοητευτικοί μέσα στις ρυτίδες και τα λευκά μαλλιά τους, που αποφάσισαν, βγαίνοντας στη σύνταξη, να ξεκινήσουν μια καινούργια σταδιοδρομία. Σε μια ηλικία, που άλλοι συνομήλικοί τους κρύβονται από τον ίδιο τους τον εαυτό, αυτά τα μοντέλα κάνουν την ανατροπή. Αναδεικνύουν την ιδιαίτερη λάμψη της τρίτης ηλικίας και την εμπειρία, που είναι φωλιασμένη σε κάθε πτυχή του δέρματός τους. Εξάλλου, όπως λέει και ο Igor Gavar, «το να εμφανίζονται τα μοντέλα όπως πραγματικά είναι, αποτελεί ένα εργαλείο για την καταπολέμηση των στερεοτύπων».

Περισσότερες φωτογραφίες τους μπορείτε να δείτε στο Oldushka και στο instagram/oldushkamodels.

 

Ελένη Σακελλάρη

 

Photo by instagram/oldushkamodels

Λίγα λόγια για μας

«Γερνάω αλλιώς» δε σημαίνει δε γερνάω.
Σημαίνει γερνάω με επίγνωση και αξιοπρέπεια.
Σημαίνει ότι την πείρα και τη σοφία της ζωής δεν τις εγκλωβίζω σε αναμνήσεις, αλλά τις μετουσιώνω σε δράση, στωικότητα, όνειρα, υπομονή, δημιουργία.

Διαβάστε περισσότερα