Όλα για την Τρίτη Ηλικία
info@gernaoallios.gr

Σεμινάριο: Φροντίδα Ηλικιωμένου/Ασθενούς

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε γυναίκα και άντρα, που ενδιαφέρεται να αποκτήσει βασικές γνώσεις στη φροντίδα ηλικιωμένων και χρονίως ασθενών.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε θέματα ατομικής υγιεινής, πρώτων βοηθειών και πρόληψης οικιακών ατυχημάτων, αλλά και θέματα που άπτονται της ψυχολογίας τόσο του ηλικιωμένου/ασθενούς όσο και του φροντιστή.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η κατάλληλη προετοιμασία κάθε ατόμου, που έχει αναλάβει ή πρόκειται να αναλάβει την κατ’ οίκον φροντίδα ενός ηλικιωμένου, ώστε να είναι βοηθητικός/-ή και αποτελεσματικός/-ή με όσο το δυνατό λιγότερο προσωπικό κόστος.

Οι συναντήσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 17.30 – 20.00 στο χώρο της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης, Μητροπόλεως 18, 2ος ορ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη συνδρομή των Γιατρών του Κόσμου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer και εθελοντριών ψυχολόγων της ΧΕΝΘ.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος συμμετοχής: 10 €.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές καθημερινά 9.00 – 15.00 στο 2310 279 792 έως τη Δευτέρα 16 Απριλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του σεμιναρίου εδώ.

Λίγα λόγια για μας

«Γερνάω αλλιώς» δε σημαίνει δε γερνάω.
Σημαίνει γερνάω με επίγνωση και αξιοπρέπεια.
Σημαίνει ότι την πείρα και τη σοφία της ζωής δεν τις εγκλωβίζω σε αναμνήσεις, αλλά τις μετουσιώνω σε δράση, στωικότητα, όνειρα, υπομονή, δημιουργία.

Διαβάστε περισσότερα