Όλα για την Τρίτη Ηλικία
info@gernaoallios.gr

Ημερίδα: Προβλήματα τρίτης ηλικίας και διαδικτυακές εφαρμογές

Ημερίδα με θέμα «προβλήματα τρίτης ηλικίας και διαδικτυακές εφαρμογές» πραγματοποιείται στο Επιμελητήριο Αχαΐας στην Πάτρα στις 19 Απριλίου 2018 και ώρα 18:00. Πρόκειται για το TechSenior.eu, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο πραγματοποιείται στην Ελλάδα με φορείς τους π-consulting και ΚοιΣΠΕ «Φάρος». Σκοπό έχει να βοηθήσει ηλικιωμένους να μάθουν βασικά διαδικτυακά εργαλεία, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα κοινωνικά δίκτυα και την ηλεκτρονική τραπεζική, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους.

Το κοινό της ημερίδας θα ενημερωθεί:

  • για το πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να είναι χρήσιμες σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, προκειμένου να είναι αυτόνομα και να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους και
  • για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης νέων τεχνολογιών, το οποίο αφορά άτομα άνω των 55 ετών, που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν στη χρήση Η/Υ και σύγχρονων εφαρμογών. Η υλοποίηση της εκπαίδευσης θα ξεκινήσει το Μάιο του 2018 στην Πάτρα και θα παρέχεται δωρεάν στους καταρτιζόμενους.
Το πρόγραμμα της Ημερίδας είναι το ακόλουθο:
  1. «Κοινωνικά Προβλήματα και αυτονομία των ηλικιωμένων». Ομιλητής: Κωνσταντίνος Χρυσανθόπουλος – Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών & Πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας.
  2. «Η Τεχνολογία και η τρίτη ηλικία». Ομιλητής: Νικόλαος Αβούρης – Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών – Τομέας Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών
  3. «Το TechSenior στην Ελλάδα». Ομιλητές: Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος & Χαριτίνη – Μαρία Σκουλίδη: Ιδιοκτήτες p-consulting (εταίρος του Έργου)
  4. «Κοινωνικά προβλήματα και ψυχοπαθολογία στην τρίτη ηλικία». Ομιλητής: Στέφανος Κούλης – Ψυχίατρος – Δ/ντης ΕΚΕΨΥΕ Πατρών – Πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε. «ΦΑΡΟΣ» (εταίρος του Έργου)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2611811200 και στα e-mail: hello@techsenior.eu και info@p-consulting.gr

 

Λίγα λόγια για μας

«Γερνάω αλλιώς» δε σημαίνει δε γερνάω.
Σημαίνει γερνάω με επίγνωση και αξιοπρέπεια.
Σημαίνει ότι την πείρα και τη σοφία της ζωής δεν τις εγκλωβίζω σε αναμνήσεις, αλλά τις μετουσιώνω σε δράση, στωικότητα, όνειρα, υπομονή, δημιουργία.

Διαβάστε περισσότερα