Ημερίδα: Υγεία και Ποιότητα Ζωής στην τρίτη ηλικία
17 Απριλίου 2018
Γ΄Κύκλος «Καφέ Φροντιστών»: Ενημέρωση για την άνοια
23 Απριλίου 2018
Show all

Ημερίδα: Προβλήματα τρίτης ηλικίας και διαδικτυακές εφαρμογές

Ημερίδα με θέμα «προβλήματα τρίτης ηλικίας και διαδικτυακές εφαρμογές» πραγματοποιείται στο Επιμελητήριο Αχαΐας στην Πάτρα στις 19 Απριλίου 2018 και ώρα 18:00. Πρόκειται για το TechSenior.eu, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο πραγματοποιείται στην Ελλάδα με φορείς τους π-consulting και ΚοιΣΠΕ «Φάρος». Σκοπό έχει να βοηθήσει ηλικιωμένους να μάθουν βασικά διαδικτυακά εργαλεία, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα κοινωνικά δίκτυα και την ηλεκτρονική τραπεζική, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους.

Το κοινό της ημερίδας θα ενημερωθεί:

  • για το πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να είναι χρήσιμες σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, προκειμένου να είναι αυτόνομα και να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους και
  • για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης νέων τεχνολογιών, το οποίο αφορά άτομα άνω των 55 ετών, που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν στη χρήση Η/Υ και σύγχρονων εφαρμογών. Η υλοποίηση της εκπαίδευσης θα ξεκινήσει το Μάιο του 2018 στην Πάτρα και θα παρέχεται δωρεάν στους καταρτιζόμενους.
Το πρόγραμμα της Ημερίδας είναι το ακόλουθο:
  1. «Κοινωνικά Προβλήματα και αυτονομία των ηλικιωμένων». Ομιλητής: Κωνσταντίνος Χρυσανθόπουλος – Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών & Πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας.
  2. «Η Τεχνολογία και η τρίτη ηλικία». Ομιλητής: Νικόλαος Αβούρης – Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών – Τομέας Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών
  3. «Το TechSenior στην Ελλάδα». Ομιλητές: Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος & Χαριτίνη – Μαρία Σκουλίδη: Ιδιοκτήτες p-consulting (εταίρος του Έργου)
  4. «Κοινωνικά προβλήματα και ψυχοπαθολογία στην τρίτη ηλικία». Ομιλητής: Στέφανος Κούλης – Ψυχίατρος – Δ/ντης ΕΚΕΨΥΕ Πατρών – Πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε. «ΦΑΡΟΣ» (εταίρος του Έργου)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2611811200 και στα e-mail: hello@techsenior.eu και info@p-consulting.gr