Όλα για την Τρίτη Ηλικία
info@gernaoallios.gr

Διακοπές και εθελοντισμός μαζί! Για ενήλικες 50+

Η ΕΛΙΞ διοργανώνει δράσεις που απευθύνονται σε ενήλικες 50+ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που επιθυμούν να συνδυάσουν στις διακοπές τους τα στοιχεία τουρισμός, αναψυχή, επιμόρφωση, άσκηση, εθελοντική προσφορά. Οι δράσεις προσφέρουν στους συμμετέχοντες ένα ευρύ πεδίο δυνατοτήτων για επαφή με τη φύση, άσκηση και επιμόρφωση, παράλληλα με εθελοντική προσφορά, ένα στοιχείο που θα προσδώσει μια διαφορετική ταυτότητα στο πρόγραμμα και αποτελεί ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη.

Συμμετοχή

Ομάδες 10 έως 12 ατόμων από διάφορες χώρες, θα συμμετέχουν σε ένα πολύπλευρο πολιτιστικό πρόγραμμα για 10 μέρες, ένα συνδυασμό αναψυχής με την εθελοντική προσφορά. Τις ομάδες καθοδηγούν 2 συντονίστριες.

Πρόγραμμα

Δραστηριότητες γνωριμίας της ομάδας με την περιοχή, εκδρομές, ασκήσεις ενδυνάμωσης και ομαδικά εργαστήρια, ξεναγήσεις, καθώς και δράσεις εθελοντικής προσφοράς σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Διαμονή

Σε ξενώνες και ξενοδοχεία, με πλήρη διατροφή. Οι ομαδικές δράσεις και τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.

Κόστος

Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει έξοδα διαμονής και διατροφής, όλες τις δράσεις που πλαισιώνουν το πρόγραμμα (εκδρομές, ομιλίες, εθελοντική εργασία, ασκήσεις ενδυνάμωσης, ομαδικές δραστηριότητες και εργαστήρια αυτογνωσίας, ξεναγήσεις κ.α.) καθως και ασφάλιση για ατύχημα.

Γιατί

Οι δράσεις αυτές ανταποκρίνονται στην ανάγκη των ανθρώπων να δραστηριοποιηθούν σε κάτι διαφορετικό στις διακοπές τους, προσφέροντας μέρος του ελεύθερου χρόνου τους σε έργο κοινωνικής προσφοράς σε μια τοπική κοινωνία.

Πού – Πότε
  • Αρχαία Ολυμπία (28 Απριλίου – 7 Μαΐου 2020)

Γνωριμία: με τον αρχαιολογικό χώρο, το Μουσείο και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της Αρχαίας Ολυμπίας μέσα από ξεναγήσεις και παρουσιάσεις.

Συμμετοχή: σε ομαδικές δραστηριότητες και εργαστήρια, που προσφέρουν δυνατότητες για επαφή και γνωριμία με την ομάδα, εκδρομές και περιπάτους στη φύση, παράλληλα με ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευεξίας.

Συμβολή: στη φροντίδα του Βοτανικού Κήπου. Μια συνεισφορά, που αποτελεί μέσο για την ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων.

Διαμονή: στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, που βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο. Το πρωινό και τα γεύματα περιλαμβάνονται.

  • Τήνος (13 Μαΐου – 22 Μαΐου 2020)

Γνωριμία: με τα παλιά μονοπάτια, τα μαγευτικά τοπία και τις διαδρομές μέσα από τα παραδοσιακά χωριά της Τήνου και τα μοναδικά μνημεία πολιτισμού του νησιού.

Συμμετοχή: σε ομαδικές δράσεις ενδυνάμωσης, κολύμπι, πεζοπορία, ασκήσεις στη φύση, εκδρομές και επισκέψεις. Οι δομημένες ομαδικές δραστηριότητες, τα εργαστήρια μαγειρικής, τα παιχνίδια και οι ασκήσεις στη θάλασσα συμβάλλουν στην καλύτερη γνωριμία και αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της ομάδας. Στόχος είναι το χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ ατόμων από διάφορες χώρες, καθώς και η προσωπική ανάπτυξη μέσα από την εθελοντική προσφορά.

Συμβολή: σε εργασίες συντήρησης ρωμαϊκού υδραγωγείου κοντά στον λόφο Εξώμβουργο και το μοναστήρι της Αγίας Ελένης. Το υδραγωγείο είχε χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.

Διαμονή: σε δύο σπίτια στον Άγιο Ιωάννη Πόρτο, 7 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, δίπλα στην παραλία. Κάθε σπίτι φιλοξενεί 4 άτομα και διαθέτει μικρή κουζίνα και μπάνιο. Η παρασκευή των γευμάτων από μέλη της ομάδας συνεισφέρει στην ανταλλαγή γευστικών γνώσεων και εμπειριών.

Διοργάνωση

Τα προγράμματα διοργανώνονται από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΛΙΞ, η οποία προωθεί την εθελοντική προσφορά από το 1987, σε δράσεις με κοινωνικό αντίκρισμα. Οι εθελοντικές δράσεις της ΕΛΙΞ προσφέρουν στους συμμετέχοντες δυνατότητες προσωπικής ανάπτυξης μέσα από τη συμμετοχή τους στα κοινά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:

  • στα γραφεία της οργάνωσης στην οδό Βερανζέρου 15, ΤΚ-10677 Αθήνα,
  • στο τηλέφωνο 210 38 25 506
  • στο e-mail: elix@elix.org.gr
  • στην ιστοσελίδα: www.elix.org.gr

Λίγα λόγια για μας

«Γερνάω αλλιώς» δε σημαίνει δε γερνάω.
Σημαίνει γερνάω με επίγνωση και αξιοπρέπεια.
Σημαίνει ότι την πείρα και τη σοφία της ζωής δεν τις εγκλωβίζω σε αναμνήσεις, αλλά τις μετουσιώνω σε δράση, στωικότητα, όνειρα, υπομονή, δημιουργία.

Διαβάστε περισσότερα