Όλα για την Τρίτη Ηλικία
info@gernaoallios.gr

Μαθήματα για την ασφαλή χρήση χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund υλοποιεί το έργο «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» για την εκπαίδευση της τρίτης ηλικίας στην ασφαλή χρήση χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Τι ακριβώς θα γίνει στις «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας»;

Στις «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» θα καταρτιστούν 200 ατόμα (60+) στην ασφαλή χρήση χρηματοπιστωτικών προϊόντων, υπηρεσιών και διαδικασιών σε 10 πόλεις της Ελλάδας με μονοήμερα Εργαστήρια Κατάρτισης (5ώρες).

Από τα άτομα που θα καταρτιστούν (ηλικιωμένοι) θα επιλεγούν 50 (5 άτομα ανά Εργαστήριο Κατάρτισης) και όσοι εξ’ αυτών το επιθυμούν και αξιολογηθούν ως κατάλληλοι, θα συγκροτήσουν ένα δίκτυο που με Μονάδα Κεντρικής Υποστήριξης την ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) θα παρέχει επιτοπίως και συνεχώς τις εν λόγω υπηρεσίες σε νέους επωφελούμενους.

Τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, οι υπηρεσίες και οι διαδικασίες, που θα συμπεριληφθούν στην εκπαίδευση, είναι:

Α) η ασφαλής χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας,

Β) η διαδικτυακή τραπεζική και το ηλεκτρονικό εμπόριο,

Γ) η προστασία τραπεζικών λογαριασμών,

Δ) η εξυπηρέτηση δανείων και πιστώσεων,

Ε) οι ειδικές παροχές προς άτομα τρίτης ηλικίας – ΔΕΚΟ

Σε ποιες πόλεις θα υλοποιηθεί το έργο;

Το έργο θα υλοποιηθεί σε:

 1. Ναύπακτο
 2. Χανιά
 3. Βέροια
 4. Καστοριά
 5. Λαμία
 6. Σύρο Ερμούπολη
 7. Κατερίνη
 8. Ρόδο
 9. Βόλο
 10. Μεσολόγγι
Ποιος είναι ο σκοπός και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του έργου;

Το έργο «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» σκοπό έχει να βελτιώσει άμεσα την ποιότητα διαβίωσης των επωφελουμένων και να συμβάλλει στην προστασία του εισοδήματος και της περιουσίας τους.

Ταυτόχρονα:

 • Να υποστηρίξει τους ηλικιωμένους με σκοπό τη συμμετοχή τους στην άσκηση συνηγορίας για τις ανάγκες τους και τις ανάγκες των κοινοτήτων τους.
 • Να παρέχει τη δυνατότητα σε όσους επωφελούμενους το επιθυμούν και κριθούν κατάλληλοι να συμμετάσχουν εθελοντικά σε μια κοινωφελή δραστηριότητα η οποία είναι ενδογενώς βιώσιμη και συνεπώς διαχρονικά αυτοδιατηρήσιμη.
 • Να βελτιώσει την κοινωνική ένταξη των επωφελούμενων, μέσα από την κοινωφελή δραστηριότητα, που αποτελεί τον απώτερο στρατηγικό στόχο του έργου.
 • Να υποστηρίξει την τρίτη ηλικία που δεν είναι εξοικειωμένη, να κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας της ασφαλής χρήσης των σύγχρονων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της διαχείρισής τους.

Η διάρκεια του έργου είναι 11 μήνες.

Από πού μπορώ να πάρω περισσότερες πληροφορίες;

Στο eeke-seniors.gr μπορείτε να συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο που θα βρείτε αναρτημένο, να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες και να απευθυνθείτε τηλεφωνικά ή με email για τα Εργαστήρια.

Λίγα λόγια για μας

«Γερνάω αλλιώς» δε σημαίνει δε γερνάω.
Σημαίνει γερνάω με επίγνωση και αξιοπρέπεια.
Σημαίνει ότι την πείρα και τη σοφία της ζωής δεν τις εγκλωβίζω σε αναμνήσεις, αλλά τις μετουσιώνω σε δράση, στωικότητα, όνειρα, υπομονή, δημιουργία.

Διαβάστε περισσότερα