Όλα για την Τρίτη Ηλικία
info@gernaoallios.gr

Τα πρώτα ραντεβού

«Δεν τα πάτε σωστά τα πρώτα ραντεβού, για τούτονε τον λόγο αγαπιέστε προσωρινά», μου είπε η 77χρονη Ζακυνθιναία φιλενάδα μου. Με είδε λυπημένη και με ρώτησε τι είχα. Της απάντησα πως χώρισαν δυο φίλοι μου και πως μόλις είχα μιλήσει και με τους δυο. Και μου είπε:

«Τρία ραντεβού θέλει η αγάπη, για να δεις αν θα προβατίσει* παραπέρα. Στο πρώτο πας εντιπιού**. Φορείς τα πιο κολακευτικά σου, έχεις τα μαλλάκια σου καλοσιαμένα, τα χείλη γυαλιστερά και χαμογελαστά. Κειος γοητεύεται, σου κλείνει το δεύτερο. Πας πάλι με τα καλύτερά σου, αλλά αφήνεις ένα ψεγάδι σου να φαίνεται. Είναι ο κάπως χοντρουλός αστράγαλος, το μικρό σου στήθος, η κοιλίτσα, που είχες φροντίσει να μη φαίνεται την προηγούμενη φορά; Κάτι που εσύ δεν αγαπάς απά σου. Να το δει να το εξεύρει, να μην έχεις τον φόβο του. Κι αν σου ζητήσει και το τρίτο, κει πας και του ξεγυμνώνεις ένα ψεγάδι τού μέσα σου. Θες λίγα νεύρα, θες μια αντιδραστικιά παρόλα, θες μια συγκινησία πιότερη τση κανονικιάς; Συ ξεύρεις. Κι αν σου πει ν’ ανταμώσετε και τση επομένη, είναι που κειος πια ξεύρει πως κι όμορφα κι άσκημα κουβαλείς κι έχει τσι πλάτες να τα σηκώνει. Κι έτσι η αγάπη προβατεί για χρόνια».

* προβατώ = περπατώ
** εντιπιού = στην πένα.

Ευχαριστούμε πολύ την Αργυρώ Κουτσού (μαγείρισσα), που μας επέτρεψε να δημοσιεύσουμε αυτήν την κουβέντα-συνταγή, που είχε με την 77χρονη φίλη της.

Photo: demure by in pastel is licensed under CC BY 2.0

Λίγα λόγια για μας

«Γερνάω αλλιώς» δε σημαίνει δε γερνάω.
Σημαίνει γερνάω με επίγνωση και αξιοπρέπεια.
Σημαίνει ότι την πείρα και τη σοφία της ζωής δεν τις εγκλωβίζω σε αναμνήσεις, αλλά τις μετουσιώνω σε δράση, στωικότητα, όνειρα, υπομονή, δημιουργία.

Διαβάστε περισσότερα