Όλα για την Τρίτη Ηλικία
info@gernaoallios.gr

Ψυχική υγεία και ενδυνάμωση ατόμων 60+: Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια

Το KMOΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας σε συνεργασία με την 50και Ελλάς σας προσκαλούν σε μια σειρά δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων σε θέματα ψυχικής υγείας και ενδυνάμωσης ατόμων 60+.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 25/01/2022 μέχρι την Πέμπτη 17/02/2022 και θα καλύψουν τις ακόλουθες θεματικές:

  • Προβλήματα ψυχικής υγείας στις μεγαλύτερες ηλικίες: Αναγνώριση
    ενδείξεων και συμπτωμάτων
  • Αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας: Μηχανισμοί και
    διαχείριση των συναισθημάτων
  • Διατήρηση της διανοητικής ικανότητας: Δια βίου μάθηση και
    νοητικές ασκήσεις
  • Νοητική ανάπτυξη: Πνευματικότητα και ασκήσεις ενσυνειδητότητας

Στόχος των σεμιναρίων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ατόμων σε θέματα ψυχικής υγείας και η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων τους.

Πότε: Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 11:00 – 13:00
Πού: Διαδικτυακή πλατφόρμα ΖΟΟΜ
Έναρξη: Τρίτη 25/01/2022
Λήξη: Πέμπτη 17/02/2022

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε άτομα 60 ετών και άνω. Οι εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένους συμβούλους ψυχικής υγείας. Κατά τις εκπαιδεύσεις, τα άτομα θα κληθούν να συμμετέχουν ενεργά, ενισχύοντας έτσι το βιωματικό χαρακτήρα τους.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Silver Age Learning – Education of senior citizens on their health & wellness που υλοποιείται στην Ελλάδα από το ΚΜΟΠ.

Για δηλώσεις συμμετοχής ή περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα email sage@kmop.eu / salmatani.e@kmop.org και τηλεφωνικά στο 210 3637547.

ΚΜΟΠ

Λίγα λόγια για μας

«Γερνάω αλλιώς» δε σημαίνει δε γερνάω.
Σημαίνει γερνάω με επίγνωση και αξιοπρέπεια.
Σημαίνει ότι την πείρα και τη σοφία της ζωής δεν τις εγκλωβίζω σε αναμνήσεις, αλλά τις μετουσιώνω σε δράση, στωικότητα, όνειρα, υπομονή, δημιουργία.

Διαβάστε περισσότερα